Széchényi 2020

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása az Eszterházy Károly Egyetemen


A tervezett projekt három helyszínen valósul meg:

(1) Az Eszterházy Károly Egyetem Leányka utcai campusán lévő épületegyüttes villamosenergia ellátásához egy napelemes kiserőmű valósul meg, 3 épületen, de egy rendszerbe foglalva, 140,4 kW névleges teljesítménnyel. A campuson már ki van építve egy 60886 kWh/év energiahozamú napelemes rendszer. Ez a nagyságrend lényegesen alatta marad a campus több, mint 900.000 kWh/éves fogyasztásának.

 

 

 

 

(2)  Az Eszterházy Károly Egyetem Sas úti kollégiumának energetikailag felújított épületén egy 30,68 kW névleges teljesítményű rendszer kerül elhelyezésre. A lapostetőn 15 fokos dőlésszögű tartószerkezeti vázon déli tájolással kerülnek elhelyezésre az elemek.

 

 

 

 

(3) Az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki campusán egy 41,6 kW névleges teljesítményű rendszer kerül kiépítésre. Tekintettel az épületegyüttes speciális geometriai és tájolási adottságaira a napelemek az egymás melletti szárnyakon több csoportban kerülnek elhelyezésre, részben délkeleti és részben délnyugati tájolású magastetőkön.

 

 

 

 

A pontos tájolást és dőlésszögeket a szakértői számításokhoz mellékelt, a PVGIS adatbázison alapuló energiahozam számítás tartalmazza.

 

 


< Vissza